torsdag, mars 20

Bänkskiva och mer golv


Nu har vi golv på hela nedervåningen. Klinker i hall, tvättstuga och skafferi är lagt och det blev kanon! Tyvärr syns det kanske inte så bra på bilderna. Bättre kommer när allt är färdigt...

Till helgen hoppas vi kunna gjuta våra bänskivor till köket. Det är en rejäl utmaning att få det rätt både måttmässigt och färgmässigt. Vi hoppas kunna färga in dom åt det lite mårkgråare hållet. Mycket måste klaffa som tex gjutformarna, blandningen, armeringsjärnen, få bort alla luftbubblor etc. Sen bör det ju gärna inte ösregna på söndag när vi gjuter heller.. 


Hall

 Tvättstuga

 Skafferi


I hörnan där spishällen ska vara är det extra klurigt eftersom den ansluter mot en kommande diskbänk i rostfritt och ett vitrinskåp i bakkanten. Jag fuskade och gjorde en mall av golvpapp eftersom formen den ska gjutas i måste vara spegelvänd! Botten på formen är ju ovansidan på bänkskivan. Får se om 180 poäng högskola gjort någon nytta här... :)

Här är en del av gjutformarna till de olika delarna i bänkskivan. Ovanför diskmaskin, vitrinskåp och en hörna mot diskmaskinen..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar